Valikko Sulje

Mistä kaikki alkoi?

Vuonna 1953 vanhassa Kyllösen talossa isä Erkki ja äiti Anja yrityksen toiminnan aloittivat. Isän sodassa haavoittuttuaan vei se hänet Kaunialan sotavammasairaalaan, jossa hän vaikeasta vammautumisestaan huolimatta sinnikkäästi opiskeli itsensä radiomekaanikoksi. Kunnioitukseni isän ja äidin rohkealle ratkaisulle lähteä yrittämisen tielle, vaikeista lähtökohdista huolimatta on, erittäin suuri. Valtio kustansi Erkin ensimmäiset työkalut; pölynimurin, sähkökolvin ja ampeerimittarin. Ensimmäiset radioiden korjaukset tapahtuivat Erkin sotavammasta johtuen makuuasennossa. Ida Kyllösen talossa, perheen asunnossa, touhua riitti nelisen vuotta kunnes sitten vuonna 1957 valmistui Isolukkarin pellolle oma talo, jossa toiminta jatkuu edelleenkin. Laajennuksia rakennukseen on vuosien varrella tehty pariin otteeseen.

Näiden kuluneiden vuosien aikana on tapahtunut paljon. Toiminta vakiintui pikkuhiljaa ja Erkinkin jalan tervehtyessä elämään tuli enemmän varmuutta. Ilman kävelykeppejä ei Erkki kuitenkaan koskaan päässyt liikkumaan. Akkujen lataus, mitä erilaisimpien laitteiden korjaus sekä pienimuotoinen myyntitoiminta lähti käyntiin. Polkupyörät, radiot ja levyt löysivät paikkansa Lammilaisten kotona. Television tuleminen oli ensimmäinen iso mullistus pienen radioputiikin elämänkaaressa. Vuosien vieriessä toiminta hitaasti laajeni, myyntipuoli korjauksien rinnalla alkoi näytellä suurempaa osaa yrityksen toiminnassa. Itse perheen kuopuksena, kahden isoveljeni kanssa, pyörimme mukana putiikin touhuissa, samassa talossa kun asuimme. Vuosien vieriessä tuli sitten eteen ratkaisu, jossa otin lopullisen vetovastuun yrityksestä. Virallisesti tämä tapahtui vuonna 1986. Olin työn touhussa mukana jo kuitenkin heti koulusta päästyäni. Veljeni olivat jo tällöin suuntautuneet muille aloille. Isäni kuoli vaikeaan sairauteen vuonna 1989. Äitini Anja sairastui 2006 aivoinfarktiin ja häneltä halvaantuivat silloin toinen käsi sekä jalka, ja tämä pakotti hänet pyörätuoliin. Nyt hän 87 vuotiaana asuu hyvässä hoidossa Saarnikodissa Lammin Evolla.

Olen ollut itse täyspäiväisesti yrittäjänä jo ”kauan”. Ajalla on siivet. Pidän edelleenkin ylivoimaisesti tärkeimpänä asiana sitä, että asiakas on tyytyväinen saamaansa palveluun. Näin voin olettaa heidän palaavan asioimaan meille uudestaan. Ja luonnollisesti pyrin pitämään hinnat kilpailukykyisinä.

Paras palkinto pitkille työpäiville ja – viikoille on asiakkaalta saatu
hyvä palaute. Sillä jaksaa taas pitkälle!

Kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme haluan
lausua vielä tässäkin yhteydessä suurenmoiset kiitokset.
Samoin haluan kiittää kaikkia työntekijöitämme,
niin nykyisiä kuin matkan varrella talon palveluksessa olleita.
Kyllähän hyvät työntekijät ovat yrityksen tärkein voimavara.

Menestys ennen työtä tulee vain aakkosissa!

Kauppias Hessu Westerlund

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *