Valikko Sulje

Minkä kokoinen TV meille?

LED-taustavalaistujen LCD-televisioiden kehityksen myötä on unohdettava kuvaputkitelevisioiden aika, jolloin televisiota oli katsottava mahdollisimman kaukaa. Nämä televisiot lähettivät elektronisuihkun näyttöön ja synnyttivät siten valopisteitä, jotka rasittivat silmää etenkin lähempää katsottaessa. Nykypäivän taulutelevisioiden valonlähteenä toimivat LEDit, jotka eivät rasita silmiä. Näytön katselu lähempää ei siis ole haitallista eikä edes epämukavaa, kunhan kuitenkin tiettyjä rajoja noudatetaan. Mitä lähempää televisiota katsotaan, sitä vähemmän kirkkautta tarvitaan, ja näin ollen läheltä katsomista voidaan kompensoida vähentämällä television kirkkautta.

Vähimmäisetäisyyden määrittää näytön tarkkuuden perusteella laskettu kuvan paras mahdollinen katseluetäisyys. Lähes kaikki nykypäivänä myytävät televisiot toimivat Full HD tarkkuudella. Ja suurin osa yli 42” tuumaisista 4K / UHD tarkkuudella. Eli jos edellinen televisiosi oli 42 tuumainen HD TV, ja ostat uuden television 4K/UHD laadulla, suosittelemme ostamaan seuraavan television 55” kokoluokassa parhaan katseluelämyksen saavuttamiseksi. Huomaa, etteivät laskelmat ole millimetrintarkkoja. Jos katsot televisiota kauempaa, eläytyminen kärsii, mutta vähimmäisetäisyyttä lähempänä istuminen ei tuo enää etuja vaan voi olla ajan mittaan rasittavaa.

Meiltä saat laadukkaat televisiot aina kilpailukykyiseen hintaan!
Tervetuloa kaupoille!

– Samuel Heinäjoki

Lähteet:
https://www.tcl.eu/fi/trendit-ja-vinkit/harkittavat-seikat-jotta-valintasi-osuu-oikeaan/valitse-sopivin-naytto/minka-kokoinen-tv-sopii-juuri-sinulle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *